Historie

In 1939 begonnen Cas en Gaartje Sombroek een winkeltje met Philips gloeilampen en elektrische apparaten. De eerste oorlogsjaren verliepen zeer moeizaam, maar na 1945 ging het ineens voor de wind. Technologische ontwikkelingen volgden zich in razend tempo op wat resulteerde in een voortdurende uitbreiding van het assortiment en de diensten.

Bezoek van Philips
Hoogtepunt binnen deze stormachtige ontwikkelingen was het winkelbezoek van de Philips directie in 1960. Zij voerden een landelijke reclamecampagne voor hun nieuwste televisiemodel en daarbij konden ze de sfeervolle plaatjes van de Volendamse familiezaak goed gebruiken.

Verhuizen
De winkel aan de Havenstraat werd al gauw te klein. Ook verschoof in de periode hierna het accent steeds meer richting de elektrotechnische installatiewerkzaamheden. Deze bedrijfstak groeide sterk. In 1967 verhuisde het bedrijf naar een groter pand in de Zeestraat, waar de winkelactiviteit eerst nog werd voortgezet. Door aanhoudende groei van de installatietak werd in 1974 wederom een groter pand betrokken. Ditmaal in de Dieselstraat. Toen ook viel het besluit om definitief afscheid te nemen van de winkelfunctie waar het ooit allemaal mee begonnen was. Cas Sombroek werd definitief Elektrotechnisch Bureau Cas Sombroek b.v.

Groei
Eigenlijk is ETB Cas Sombroek nooit gestopt met groeien. Daarom werd in 2010 de keuze gemaakt om het huidige kantoorpand aan de Julianaweg 2014 ‘op de groei’ in eigen beheer te bouwen. In dit pand zijn de nieuwste technieken binnen ons vakgebied toegepast. Daarnaast dient het ook als showroom. De leiding van ETB Cas Sombroek is sinds 2004 in handen van algemeen directeur Marco Sombroek, kleinzoon van oprichter Cas Sombroek.